Äggande mingel på museum
Kanelvåfflor på dinkelmjöl – mums för magen!
Den 25:e smäller det – det är äntligen våffeldagen och dags att bli lite skönt mätt, haha!
Du behöver...
2,5 deciliter siktat dinkelmjöl (gärna ekologiskt)
1,25 tesked bakpulver
3 deciliter tjockmjölk (ekologisk standardmjölk eller vispgrädde går också bra)
60 gram smör (ekologiskt)
2 mellanstora ägg (ekologiska)
malen/stött kanel efter egen smak
Gör såhär:
Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken i kastrullen. Häll sedan blandningen i bunken med mjöl/bakpulver. Separera äggulorna från äggvitorna och rör sedan ner gulan i smeten. Vispa ihop äggvitorna till ett styvt skum och dra ner det i smeten. Bland sist i kanel.
Nu är det dags att grädda våfflorna :)
Hur många våfflor du får ut beror på hur stort järn du har. Men ungefär sex–sju stycken blir det.
Lycka till!
Till våfflorna på bilden har jag Sias ekologiska vaniljglass och min egengjorda plommunsylt. Ett annat lika mumsigt tillbehör är turkisk yoghurt (det finns ekologisk!) toppat med hasselnötter. Riktiga Kalasvåfflor!
PS. Beroende på vilket våffeljärn du använder kan det behövas en liten klick smör för att olja järnet.