Äggande mingel på museum

xxxx
Ikväll var det Guldäggsmingel på Göteborgs Konsthall. Tjockt med reklamare samlades när de nominderade bidragen förevisades på skärmar. Men det kändes ändå att maten och minglet drog mest: med finsushi från Peacock och obegränsat med öl, cider och annat trevligt.
Kul med mingel på museum. Det gavs en hel del tid att njuta av fantastisk fotokonst på Hasselblad Centers retrospektiva utställning.
hasselblad foto

De nominerade bidragen då? Ja, jo. Det finns helt klart kreativa krafter i det här landet. Sociala medier som Youtube, Facebook och Spotify känns ju väldigt 2010 och spelar helt klart en stor roll i olika kampanjer och visst har det lagts en hel del tid på att hitta nya grepp. Men korrekturläsning har man tydligen inte råd med. Trist tycker jag.
Men nu ska inte jag spela griniga gubben: all heder åt arrangörerna för en riktigt trivsam tillställning - maten var i alla fall eggande god!
Bilder: AÖ

Kanelvåfflor på dinkelmjöl – mums för magen!

Hemgräddade våfflor med egenkomponerad smet från ekologiska råvaror is the shit!

Den 25:e smäller det – det är äntligen våffeldagen och dags att bli lite skönt mätt, haha!

 

Du behöver...

2,5 deciliter siktat dinkelmjöl (gärna ekologiskt)
1,25 tesked bakpulver
3 deciliter tjockmjölk (ekologisk standardmjölk eller vispgrädde går också bra)
60 gram smör (ekologiskt)
2 mellanstora ägg (ekologiska)
malen/stött kanel efter egen smak


Gör såhär:
Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken i kastrullen. Häll sedan blandningen i bunken med mjöl/bakpulver. Separera äggulorna från äggvitorna och rör sedan ner gulan i smeten. Vispa ihop äggvitorna till ett styvt skum och dra ner det i smeten. Bland sist i kanel.


Nu är det dags att grädda våfflorna :)
Hur många våfflor du får ut beror på hur stort järn du har. Men ungefär sex–sju stycken blir det.


Lycka till!


Till våfflorna på bilden har jag Sias ekologiska vaniljglass och min egengjorda plommunsylt. Ett annat lika mumsigt tillbehör är turkisk yoghurt (det finns ekologisk!) toppat med hasselnötter. Riktiga Kalasvåfflor!

 

PS. Beroende på vilket våffeljärn du använder kan det behövas en liten klick smör för att olja järnet.

 

Bild: AÖ

Gästar Kulturbloggen

Ryktet om den här bloggens död är befogad, men betydligt överdriven. Snart händer det grej. Men just nu vårstädar jag och gästar Kulturbloggen med en artikel/recension om Kent och deras pågående turné.

RSS 2.0