I Göteborg börjar hjulen snurra igen, så sakteliga...

Go:teborgshjulet snurrar snart!

 

Glädjande besked från SAAB idag: de tros kunna återanställa uppemot 400 och det talas redan om tvåskift i Trollhättan. På Volvo finns det också anledning att glädjas, även om signalerna från Geely är lite svajiga.

Snart snurrar också Göteborgshjulet. Det tycker jag är kul, men vilken tiiid det tog och vad liiitet det är. Jag vet: Lilla London. Varför inte tänka större och handla snabbare?

I Göteborg ska allt dras i långbänk. Allt! Det dras ofta i så långa bänkar att Borås hinner före de utmattade långbänksdragande göteborgarna. Idag pendlar allt fler göteborgare till Borås: något som gått infrastrukturministern förbi.

 

Alliansen tog tåget till Borås idag

 

Idag rullade dock tåget in i Borås och då fick nog Alliansens representanter klart för sig det som Åsa Torstensson inte för sitt liv kunde begripa. I Borås finns en attraktiv och växande högskola och jobben såklart. Tekåindustrins vagga har redan haft sina hundår: nu frodas såväl idéer som verksamheterna.

Med lite tur kan Göteborg lära sig av Borås – då kanske det går lite fortare att få fart på hjulen i framtiden?

 

Nu får vi hålla oss till tåls* och räkna ner till premiärturen…

 

Bilder: AÖ

 

* Göteborgshjulet måste testköras, inspekteras och godkännas, precis som vilken åkattraktion som helst. Här har myndigheten Swedac ett finger med i spelet!


Kommentarer
Postat av: Måns

Föredrar nog alla gånger att hjulen rullar för volvo och saab än för ful-hjulet, har väldigt svårt för det.

2010-05-18 @ 20:11:58
URL: http://bergodalbana.blogspot.com/
Postat av: Anders

Jag håller naturligtvis med dig i sak, men man får inte glömma bort att hjulet fyller en viktig funktion när det gäller turismen: bilindustrin och turism-/nöjesindustrin är båda viktiga komponenter för att Göteborg ska överleva i framtiden.Sedan är inte Go:teborgshjulet lika snyggt som London eye, men det blir nog bra mycket roligare för Lisebergsbesökarna när hjulet väl placeras där.

2010-05-18 @ 21:51:57
URL: http://aokcommunication.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0